Archief
Spem

Problemen met veiligheid, kerstnachtzingen Maassluis afgeblazen

Het traditionele kerstnachtzingen op kerstavond in Maassluis gaat dit jaar niet door. In de vorm van de laatste jaren zijn er problemen met de veiligheid, alternatieven blijken niet haalbaar.

"De podiumwagen staat op een calamiteitenroute, waardoor de brandweer tijdens het evenement gehinderd wordt voor het geval de brandweer nodig zou zijn", vertelt voorzitter Chris Zweers van organisator Spem (Stichting Publieke Evenementen Maassluis). Het kerstnachtzingen is altijd op de Markt in Maassluis en verplaatsen van het evenement is geen optie. "Iedere andere locatie voor het kerstnachtzingen doet afbreuk aan de kwaliteit en sfeer van dit evenement."

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) gaf een negatief veiligheidsadvies als de podiumwagen op de calamiteitenroute geplaatst zou worden. De gemeente wil dit jaar niet van het advies van de VRR afwijken, dat werd de afgelopen twee jaar wel gedaan. Volgens de gemeente kan in geval van brand en spoedeisende hulp in het centrum de inzet niet worden gegarandeerd als de route geblokkeerd is. "Spem heeft nog wel alternatieven onderzocht, laat Zweers weten. "Maar geen van deze oplossingen werden door de deelnemende partijen gehonoreerd."

Terugkeer

Dat het kerstnachtzingen niet door kan gaan, is een domper voor de organisatie. Het evenement keerde in 2022 terug op de Markt, nadat het de twee jaar ervoor vanwege corona niet kon doorgaan. Het kerstnachtzingen trok eind vorig jaar weer veel Maassluizers.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Maassluis