Archief
Archief WOS

Archief WOS

GBW wil extra raadsvergadering over koers coalitiegenoot Westland Verstandig

De fractie van GemeenteBelang Westland (GBW) heeft om een extra raadsvergadering gevraagd. De reden is de opstelling van coalitiepartner Westland Verstandig. Die vergadering is op maandagavond 4 december om 19.00 uur.

In een verzoekbrief aan burgemeester Bouke Arends verklaart GBW-fractievoorzitter Remmert Keizer: "Wij ervaren steeds vaker dat Westland Verstandig afstand neemt van zowel haar coalitiepartners als van besluiten van het college van B en W en/of gemeenteraad. "Zo vinden wij het bijzonder storend en onaanvaardbaar dat in de media en op social media openlijk het voorstel van het voltallig college voor de realisatie van een onderwijs- en ontmoetingsplaats in Poeldijk ('De Expeditie') volstrekt voorbarig wordt gediskwalificeerd en de financiële onderbouwing van het voorstel bij voorbaat zelfs als onbetrouwbaar wordt gekwalificeerd."

Alleen al die kwestie vindt GBW voldoende redenen voor het aanvragen van een extra raadsvergadering. De aankondiging van Westland Verstandig van haar steun aan een motie om één van de vastgestelde bezuinigingsmaatregelen terug te draaien, is de druppel die de emmer doet overlopen.

Twijfel rond intenties

Met deze beide recente voorvallen groeit bij GBW de twijfel aan de intenties van Westland Verstandig "om van deze coalitie écht werkelijk een succes te maken en de wil om zich voor dat doel ook te schikken in democratisch genomen besluiten van uw college en/of gemeenteraad". Keizer: "Die twijfel en vragen willen wij uitspreken op de plaats waar ze thuishoren: in de raadszaal, tijdens een vergadering van de gemeenteraad. Wij spreken daarbij uit dat wij wensen dat onze coalitiepartner in het debat in de gemeenteraad in staat zal zijn onze twijfels weg te nemen."

Draagvlak

"De andere raadsfracties willen wij uitnodigen zich uit te spreken over hun vertrouwen in uw college van B en W, zodat we van een ruim draagvlak verzekerd zijn om succesvol verder te werken aan de vele uitdagende financiële, economische en sociale opgaven waar Westland voor staat", aldus Keizer.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland