Archief

Zangkoren Deo Sacrum verlaten De Veiling

De zangkoren van Deo Sacrum in Poeldijk vertrekken per eind dit jaar uit het gemeentelijke zalencomplex De Veiling aan de Julianastraat. Het bestuur vindt de gevraagde huur te hoog.

Deo Sacrum omvat zeven koren met in totaal circa 85 leden. Voorzitter Paul Stolwijk meldt desgevraagd dat er gesprekken worden gevoerd over alternatieve locaties. Hij hoopt drie avonden per week te kunnen gaan repeteren in de kleine zaal van de Fonteinkerk. Verder is het plan dat het zogeheten parochiekoor onderdak vindt in de grote zaal van de pastorie van de Bartholomeuskerk.

Nieuwbouw

Vorige week is bekendgemaakt, dat het Westlandse college van B en W op de locatie van De Veiling een nieuw complex voor onderwijs- en ontmoeting wil bouwen. Stolwijk betreurt het dat de huidige gebruikers van dat zalencomplex pas vorige week vrijdag zijn geïnformeerd over dat plan, dat de dag ervoor door de gemeente in de openbaarheid werd gebracht.
"We willen als culturele vereniging binnen Poeldijk graag betrokken worden in de plannen betreffende de beoogde nieuwbouw. Indien het financieel haalbaar is willen we graag van de nieuwe locatie gebruik gaan maken", zegt Stolwijk.