Archief
Livestream

Gemeente gaat praten met Excelsior Maassluis over afsteken vuurwerk

De gemeente Maassluis gaat komende week in gesprek met voetbalvereniging Excelsior Maassluis over het afsteken van vuurwerk rondom thuiswedstrijden.

Bij afwezigheid van burgemeester Gregor Rensen is dat dinsdagavond aangekondigd door wethouder Corine Bronsveld. Zij deed dit in antwoord op vragen van VVD-raadslid Richard van Scherpenzeel. Directe aanleiding vormt het vuurwerk dat vorige week voorafgaand en tijdens de bekerwedstrijd tegen eredivisieclub FC Volendam is afgestoken. Dat gebeurde onder meer tussen de Olympiahal en het voetbalcomplex en ook tussen auto's op het parkeerterrein aan de Lavendelstraat.

Volgens Van Scherpenzeel gebeurde het afsteken met medeweten van de club en op een gevaarlijke wijze. "Er is as en vuurwerk op en tussen supporters terechtgekomen. Dit had gigantisch fout kunnen aflopen", bespiegelde hij.

Geen vergunning

Van Scherpenzeel wilde onder meer weten of er voor het afsteken van dit vuurwerk een vergunning was aangevraagd. Volgens wethouder Bronsveld is dat niet het geval geweest, zo heeft de gemeente uit navraag bij milieudienst DCMR vastgesteld. Verder zou dit afsteken niet door de club zelf georganiseerd zijn geweest.

Enkele raadsleden die ook bij de wedstrijd aanwezig zijn geweest vonden het wel te toevallig dat kort voor het afsteken van het vuurwerk de verlichting werd gedoofd en deze weer aanging na de sfeeractie.

Hoewel er bij de ingang van het complex werd gefouilleerd bleek er ook binnen de hekken vuurwerk te worden afgestoken. De simpele verklaring zou kunnen zijn, dat dit vuurwerk eerder, wanneer het complex vrij toegankelijk is, binnen wordt gebracht om te worden verstopt.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek