Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Rosanne den Drijver stelt derde plaats veilig

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Karten - Het kartseizoen van de 14-jarige Van Tuijl-rijdster Rosanne den Drijver eindigde dit weekend in Genk met een lach en een traan. Blijdschap omdat de Westlandse rijdster deze laatste wedstrijd haar derde positie op het podium in het algemeen eindklassement veiligstelde bij de GK4 Kartseries. Verdriet en het gevoel van onmacht omdat een tijdstraf een dubbel podium met haar teammaatje en winnaar van deze race Dilan Oude Voshaar belemmerde. "Deze race was echt spannend", vertelt Rosanne den Drijver.

Hockey - De mannen van HV Westland hebben in de derde klasse een nipte zege geboekt bij nummer 4 Wateringse Veld: 3-4. Door het gelijkspel van koploper Dopie, naderen de Naaldwijkers de ploeg uit Delft op één punt. De vrouwen van HV Westland, uitkomend in de eerste klasse, verloren bij Groen-Geel met 2-1.

Zaterdag

Rugby - RC Hoek van Holland blijft het goed doen in de ereklasse. Zaterdagmiddag werd de inhaalwedstrijd tegen Oisterwijk Oysters met 10-27 gewonnen. Met 22 punten uit zeven wedstrijden staat de ploeg van coach Glenn Vertongen nu op de derde plaats in de competitie.

Vrijdag

Dammen - Martijn van IJzendoorn heeft de wereldbekerwedstrijd in Lishui (China) gewonnen. De Wateringer eindigde won vijf van de negen partijen en speelde vier keer remise. Daarmee eindigde hij met 14 punten bovenaan. Landgenoot Wouter Sipma eindigde op de tweede plek, voor de Israëliër Alexander Shvartsman.

Maandag

Darts - Dirk van Duijvenbode is klaar op de Grand Slam of Darts. De Westlander verloor maandagavond zijn derde en laatste groepswedstrijd met 5-1 van Luke Humphries. Van Duijvenbode had zijn eerste groepswedstrijd ook al verloren. Zondag boekte hij wel een overwinning op Steve Lennon, maar dat was niet genoeg om door te gaan naar de knock-outronde.