Archief
WOS

WOS

Verkeershinder door aanleg zebrapad op Naaldwijkse Verdilaan

Maandagochtend wordt gestart met de aanleg van een voetgangersoversteekplaats op de Verdilaan in Naaldwijk ter hoogte van het Raoul Wallenbergplein aan de ene kant en de bibliotheek aan de andere kant. Er zal sprake zijn van verkeershinder.

Er is inmiddels enige verwarring over de aard van de verkeershinder. Op geplaatste borden staat dat de weg daar dicht is vanaf maandagochtend 07.00 uur tot en met vrijdagmiddag 17.00 uur. Dit zou dan omrijden betekenen voor het autoverkeer.

Volgens de website bereikbaarwestland.nl betreft het slechts een vertraging van een minuut of vijf, doordat er tijdens de werkzaamheden maar één rijstrook beschikbaar is. Er zou dagelijks van 07.00 tot 16.00 uur worden gewerkt.
Hoe het precies zit, zullen de weggebruikers maandagochtend snel genoegen merken.

Ilse Daalhof

De aanleg van deze zebra is een persoonlijk succes voor D66-raadslid Ilse Daalhof. Zij heeft het aanbrengen van een zebrapad vorig jaar in de gemeenteraad herhaaldelijk bepleit. Verkeerswethouder Pieter Varekamp zag er de noodzaak niet van in, omdat er aan weerskanten binnen honderd meter al een zebrapad op de Verdilaan is, namelijk bij de Dijkweg en bij de Stokdijkkade.
Daalhof diende bij de begrotingsraad op 9 november 2022 een motie in om haar doel te bereiken. Met een meerderheid van 32 tegen 6 stemmen werd die motie aangenomen.