Handbalsters Quintus verliezen van VOC

De handbalsters van Quintus zijn er zaterdagavond niet in geslaagd te stunten tegen landskampioen VOC. De Heulsen konden lang mee, maar moesten in de tweede helft het hoofd buigen.

Quintus begon goed en stond na zes minuten met 5-2 voor. De gasten uit Amsterdam kwamen vervolgens terug tot 6-6, stonden nog even met een marge van twee doelpunten voor (8-10 en 9-11), maar bij rust was de stand gelijk: 11-11. In de tweede helft ging het nog een iets meer dan tien minuten gelijk op, daarna nam VOC afstand (16-18 na een kwartier spelen). Quintus slaagde er niet meer in het gat te dichten. VOC breidde de score uiteindelijk iets uit, naar 22-26 bij het laatste fluitsignaal.

Verslaggever Martijn Molenaar sprak na afloop met trainer Rolf Schulte:

De handbalvrouwen van Venéco/Velo hebben in eigen huis een keurige overwinning geboekt op de hekkensluiter van de eredivisie. Rode lantaarndrager E&O, dat dit seizoen nog geen punt wist te behalen, had ook tegen de ploeg uit Wateringen weinig in te brengen: 35-21. Velo is bezig aan een ijzersterke reeks. Na een matige seizoenstart zijn de handbalsters nu al zes competitiewedstrijden op rij ongeslagen.

Quintus heeft in de stand na elf wedstrijden 14 punten, dat is er één meer dan Velo.

Opnieuw nederlaag Quintus-mannen

De handbalmannen van Quintus zien de koppositie in de eredivisie steeds verder uit zicht raken. De ploeg van coach Neso Saponjic verloor zaterdag alweer voor de vierde keer dit seizoen Tachos was met 24-27 in Kwintsheul te sterk. Daardoor is het gat met koploper DFS Arnhem opgelopen tot zes punten.

Na een ruststand van 12-14 liep Tachos in de tweede helft in tien minuten uit naar 14-20. Quintus bracht de stand nog wel terug tot 18-20, maar kwam de klap nooit echt te boven.