Instagram/KMD_eerste_elftal

KMD verspeelt periodetitel na nederlaag tegen Wilhelmus

Het is KMD niet gelukt om de eerste periode in de derde klasse te pakken. De Wateringers verloren in een slechte wedstrijd met 2-0 van Wilhelmus.

Vanaf de eerste minuut zat KMD niet in de wedstrijd. De thuisploeg had het betere spel en de betere kansen, wat vlak na rust resulteerde in het eerste doelpunt voor Wilhelmus. KMD probeerde het nog wel maar het zat er niet in. Vlak voor tijd werd het nog 2-0. De nederlaag betekent geen periodetitel. KMD doet nog wel mee bovenin. Volgende week wacht het in bloedvorm verkerende Schipluiden. Dat won vanmiddag gemakkelijk met 4-0 van Ariston’80.

Trainer Dennis Roerade reageerde na afloop voor de WOS-microfoon:

Naaldwijk - HVC’10 gestaakt en MVV’27 verslaat negental Lyra

Zaterdagmiddag waren er twee regioderby’s die niet onopvallend verliepen. HVC’10 had voor het duel tegen Naaldwijk nog een kans op de periodetitel maar ondanks het overwicht op het veld, scoorde de Naaldwijkers de openingstreffer zonder noemenswaardige kansen te hebben gecreëerd. Toen de tweede helft op het punt van beginnen stond werd deze gestaakt. De scheidsrechter was bevangen door de kou en er werd geen vervanger gevonden.

Op een slecht bespeelbaar veld in Maasland namen MVV’27 en Lyra tegen elkaar op. Het was voor de Lierenaren een middag om snel te vergeten. Het kwam nog wel op voorsprong door Marc den Toom maar even later trok Bouke Schippers de stand alweer gelijk. Na rust gooide MVV’27 het duel al snel op slot met een rake vrije trap van Dennis Louter en de 3-1 die door een Lyra-speler achter keeper Joey Boom werd getikt. Daarna was er qua voetbal, mede door het slechte veld, weinig meer te melden. Wel verloor Lyra nog twee spelers door rode kaarten en werd de wedstrijd nog tijdelijk gestaakt vanwege een aanmerking vanuit het publiek op de scheidsrechter. Echter kon dit duel wel worden uitgespeeld.

Trainer Hakan Copur (MVV'27) vond het een verdiende zege:

VDL drukt MSV’71 verder in de problemen

In de vierde klasse was de Maassluisse derby tussen MSV’71 en VDL een prooi van de gasten. Na een matige eerste helft bracht Tygo Suisse de stand op 0-1. Ondanks de benarde positie waarin MSV’71 zit wist het de spanning terug te brengen door Arno van Zweden. Het duel werd steeds levendiger en ging alle kanten op totdat Nick van Haren bal tussen twee verdedigers achter de keepers schoot voor de 1-2.

Vierde divisie
Westlandia - ASWH 0-2 (0-0)

Nieuwenhoorn - FC 's-Gravenzande 1-4 (1-1)

Tweede klasse D
Sportclub Monster - Neptunus-Schiebroek 3-0 (2-0)
Jordi van Maanen (2), Youri Riepe

Nieuwerkerk - Verburch 1-0 (0-0)

DHC - Westlandia 2-3 (2-1)
Stefan Bron, Tim van der Voort (2)

Schipluiden - Ariston'80 4-0 (2-0)
Ruben van der Windt, Sjoerd Boks (2), Michael Jager (strafschop)

Lyra: Marc den Toom
Rode kaart: Robbin Vijverberg (Lyra), Jonathan van der Schee (Lyra)

Lyra-coach Martin de Mooij reageert na de nederlaag:

Naaldwijk - HVC'10 gestaakt bij 1-0 ruststand. Scheidsrechter bevangen door de kou.