Archief
WOS

WOS

'Ik kon daar moeilijk over straat, terwijl ik hier gewoon Len de gitarist ben'

Westlander Len Ruygrok is een muzikale duizendpoot die in verschillende bands als gitarist optreedt. Met succes, want in september ging hij met zijn heavymetalband Picture op tournee door Braziliƫ.

Volgens Ruygrok is heavy metal in Nederland niet meer zo groot als vroeger. Maar in Zuid-Amerika is dat volgens hem heel anders: "Ik kon daar moeilijk over straat, terwijl ik hier gewoon Len de gitarist ben." Hij werd daar dus veel meer herkend en beleefde ook bijzondere momenten met fans: "Ik kwam 's ochtends in mijn korte broek uit het hotel en dacht even een broodje te gaan halen aan de overkant, maar van alle kanten kwamen fans op me af voor handtekeningen en foto’s."

Dit soort praktijken waren voor hem toch even wennen. "Ik keek eerst achterom, omdat ik dacht dat er een fotomodel of iets dergelijks achter me liep, maar het bleek om mij te gaan", aldus Ruygrok. Volgens hem is dat in Europa minder het geval omdat hier een kleinere groep fans is. Hij had de fans in Brazilië op het vliegveld al wel gezien, maar dat ze de volgende dag ook bij zijn hotel stonden, vond hij toch wat bizar.

Ruygrok (helemaal rechts) met zijn band Picture in Brazilië PR

Toch zijn er ook dichterbij huis landen waar zijn band groot is: "In Spanje worden nog steeds grote heavy metalfestivals gehouden, maar ook in Griekenland. We merken ook dat Duitsland, Polen en Denemarken plekken zijn waar we regelmatig op festivals staan."

Het hele gesprek met Len Ruygrok zie je vrijdagavond vanaf 18.00 uur op WOS TV in de talkshow Aan Tafel. De uitzending is daarna ook te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.