Archief

3 Meter Peter verrast met enkele bijzondere nummers

De Westlandse band 3 Meter Peter heeft deze vrijdag een nieuwe EP uitgebracht met als titel EePeet. Er staan enkele zeer verrassende nummers op.

"Elk bandlid mocht onder het toeziend oog van zanger en frontman Peter Dijkhuizen een eigen nummer inbrengen. Dit heeft gezorgd voor een wel héél divers mini-album", vertelt toetsenist Jump Koch.

Rolling Stones-achtig

Gitarist Peter Kruithof kwam met het idee om een Rolling Stones-achtig nummer te maken. In het nummer 'Love Missile' probeert de band wat meer liefde de wereld in te krijgen. "Zeker in deze tijd kan een liefdesraket het verschil maken", aldus Koch.
"Er is haat en nijd, er vallen bommen, doden en gewonden", zingt Dijkhuizen in de eerste regel.

En wie denkt: 'Hé, ken ik die vrouwenstem niet ergens van?', dan zit hij of zij goed. Het is namelijk Sabine van der Loos. Zij is de zangeres van de grote Kromme Jongens-hit 'Hete nacht in een kouwe koelcel'. Kruithof: "Zoals je zult horen, heeft zij nog niets aan kwaliteit en vocaal geweld ingeboet."

Koch kwam op de proppen met een Tiroler jodelnummer, wat ook past bij het muziekinstrument dat hij bespeelt in de band: de accordeon. Dit nummer is als voorloper op de EP al in september uitgebracht. Het liedje met als titel 'Jodeljeuk' heeft volgens Koch tijdens de Oktoberfeesten menige feesttent op zijn kop gezet.

'Midlife 2023'

Het derde en laatste nummer op het mini-album is een remix van het in 2007 uitgebrachte liedje 'Midlife', dat daarna de eerste plaats in de toenmalige Westlandse 100 bereikte. Bij de band kwam geregeld de vraag binnen of ze ook iets dansbaars konden maken. Daarbij vroegen de jonge fans niet om een tango of rumba, maar een hardstyle dancenummer. De remix is gemaakt door drummer Ehran Ruinard en komt tegemoet aan de vraag van deze groep jonge fans.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Westland