Archief
SV Den Hoorn

SV Den Hoorn

Man blijft vastzitten voor zware mishandeling beveiliger SV Den Hoorn

Het is woensdagavond als het vreselijk misgaat bij SV Den Hoorn. Een man komt woedend op een beveiliger afstormen en stompt hem met een boksbeugel op het hoofd. De beveiliger gaat knock-out en wordt, terwijl hij weerloos op de grond ligt, volledig in elkaar geslagen en getrapt door de man en zijn zoontje van 12.

Die woensdagavond 5 juli dit jaar was er een voetbalwedstrijd voor het goede doel bij de club, waarbij het enorm uit de hand liep. Het slachtoffer was daar werkzaam als beveiliger en liep zware verwondingen op. Maandag stond de 32-jarige verdachte uit Vlaardingen voor de rechter, hij wordt verdacht van poging tot doodslag op de beveiliger. De verdachte zou die avond een telefoontje hebben gekregen dat zijn zoontje was mishandeld door de beveiliger. Hierop is de man in de auto gesprongen en direct naar de voetbalvereniging gereden.

Bij de voetbalvereniging aangekomen liep het al snel uit de hand. "Op camerabeelden is te zien dat de verdachte aan komt rennen en de beveiliger direct aanvalt", zegt de officier van justitie. "Hij heeft een harde klap op het hoofd van een beveiliger, die direct knock-out op de grond valt". Terwijl het slachtoffer weerloos op de grond lag, is er door de verdachte op hem ingetrapt en geslagen. De verdachte zegt dat het zijn 12-jarige zoontje is geweest die op het hoofd heeft getrapt. Daar denkt de officier van justitie anders over. "Het letsel en de camerabeelden liegen er niet om. De verdachte geeft klappen op het hoofd, niet het zoontje".

Meerdere mensen bij de voetbalvereniging waren getuigen Iemand die de beveiliger wilde helpen, kreeg ook klappen tegen zijn hoofd. Na het geweldsincident bleef de beveiliger ernstig gewond op de grond liggen. Hij liep onder meer breuken op in het gezicht, een hersenschudding, gaten in het hoofd, loszittende tanden en ander letsel.

Ik heb er spijt van, ik wil er gewoon voor mijn kinderen zijn

Verdachte (32)

Bekende van politie

Het slachtoffer was door een fout binnen de organisatie van het Openbaar Ministerie (OM) niet op de hoogte gebracht van de rechtszaak, waar hij wel graag bij wilde zijn. Hierop werd de inhoudelijke behandeling van de zaak uitgesteld. Ondanks het uitstellen van de zaak, ging het tijdens de zitting wel over het vasthouden van de verdachte. Volgens de advocaat van de verdachte komt hij graag op vrije voeten, onder meer om weer voor zijn kinderen te zorgen. "Ik heb er spijt van, ik wil er gewoon voor mijn kinderen zijn", zegt de verdachte tijdens de rechtszaak.

Het OM neemt het de verdachte erg kwalijk dat hij zijn zoontje hierin heeft betrokken. "En dan wordt nu gevraagd om hem vrij te laten om een vaderrol te spelen". Het OM was fel tegen vrijlating van de verdachte. "Het is een heel ernstig feit. Ook heeft deze verdachte een verleden met politie en justitie". De rechtbank besloot dat de verdachte vast blijft zitten. Op 20 december wordt de zaak inhoudelijk behandeld.