Archief
PR

Local Hero Award voor twee Westlandse vrouwen

Marja van Tol uit ’s-Gravenzande en de Naaldwijkse Roos Vollebregt hebben maandag een Local Hero Award gekregen. Dat gebeurde in het kader van de World Kindness Day.

Van Tol werd genomineerd voor het harde werk dat ze doet voor minderbedeelden in het Westland. De persoon die Marja heeft aangemeld, benoemt: "Marja zet zich onwijs in voor minima en eenzame ouderen. Zij zorgt ervoor dat mensen eten hebben door pakketten samen te stellen. Ook doet ze oproepen via Facebook, waardoor Westlanders donaties doen en zij weer pakketten kan maken. Ze is een topper met het hart op de goede plek!"

"Toen ik negen jaar geleden in een broodjeszaak stond, kwam er iemand naar mij toe met de vraag of ik groente en fruit over had en dat wilde verkopen voor een leuke prijs. Ook kregen wij vragen van minderbedeelden of wij eten over hadden dat wij anders weg zouden gooien, of zij het mochten hebben voor hun gezin. Zo ben ik begonnen", vertelt Van Tol. "Inmiddels werken we samen met Vitis Welzijn. Zij geven de samenstelling van de huishoudens voor waar wij dan de pakketten voor maken. Op dit moment verzamelen we ook speelgoed voor de feestdagen."

Plant a Friend

Vollebregt is door meerdere mensen aangemeld. Met haar initiatief Plant a Friend wil ze de eenzaamheid onder jongeren tegengaan. Jongeren tussen de 16 en 28 kunnen zich aanmelden en ontvangen daarna een plantje van een van de vrijwilligers. Daarna worden vijf jongeren in één appgroep gezet met iemand er bij zodat het gesprek op gang blijft.

"Mijn grote droom is om het initiatief landelijk en het liefst zelfs internationaal te kunnen aanbieden. Hopelijk werkt het dan zo goed, dan Plant a Friend niet meer hoeft te bestaan, omdat er geen eenzaamheid onder jongeren meer is. Dat is natuurlijk niet realistisch, maar dat doel houd ik wel voor ogen, zodat we er keihard voor blijven strijden", vertelt de Naaldwijkse.

De Local Hero Award is een initiatief van alle Nederlandse chrysantenproducenten (zo’n 150) die verenigd zijn in Stichting Chryson. In en rondom Den Haag werd gezocht naar lokale helden die zich met passie inzetten voor hun gemeenschap en net als chrysanten het leven van anderen kleur geven en zorgen voor een portie geluk. Er werden in totaal vijf awards uitgereikt in de Haagse regio. De andere winnaars zijn Esther Blom uit Voorburg en Alex Haas en Gerda Korving uit Den Haag.