Livestream Valto

Valto en Ondo beginnen zaalseizoen met zege

De korfballers van Valto zijn het nieuwe zaalseizoen begonnen met een zege. In De Lier werd Sporting Delta met 25-22 opzij gezet.

Valto promoveerde vorig seizoen van de overgangsklasse naar de hoofdklasse. Een niveau hoger is de start in elk geval prima. De Lierenaren hadden tegen Sporting Delta al snel een voorsprong te pakken en liepen uit naar 7-1. In de laatste dertien minuten van de eerste helft kwamen de gasten nog wel terug tot 13-10 bij rust.

Sporting Delta bracht aan het begin van de tweede helft de spanning weer iets terug en kwam na tien minuten spelen op gelijke hoogte (14-14). Tot 18-17 zaten de gasten nog goed in de wedstrijd, daarna vergrotte Valto in korte tijd de score naar 20-17. Via 23-18 werd het uiteindelijk 25-22.

Valto heeft volgende week een uitwedstrijd tegen De Meervogels, dat eveneens de eerste wedstrijd won.

Ook zege Ondo, ODO gelijk

In 's-Gravenzande was eersteklasser Ondo met 23-21 te sterk voor het Utrechtse Fiducia. Het werd een spannende pot, waarbij Ondo na twintig minuten in de eerste helft tegen een achterstand van vier punten (8-12) aankeek. Bij rust was het verschil teruggebracht tot 12-14.

Halverwege de tweede helft was de wedstrijd omgedraaid en stond Ondo op voorsprong (19-18) en die gaven de 's-Gravenzanders niet meer uit handen.

Streek- en competitiegenoot ODO kwam uit bij Roda niet verder dan 20-20. Volgende week staat de derby ODO - Ondo op het programma.