Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Van Duijvenbode verslaat Lennon bij Grand Slam

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Darts - Dirk van Duijvenbode heeft zijn tweede groepswedstrijd bij de Grand Slam of Darts wel gewonnen. De Westlander was met 5-2 te sterk voor Steve Lennon. Maandagavond is de derde en laatste groepswedstrijd, tegen Luke Humphries. Bij winst bereikt Van Duijvenbode de knock-outfase.

Hockey - De mannen van HV Westland hebben de topper tegen GMHC met 2-2 gelijkgespeeld. In Naaldwijk nam de nummer 2 het op tegen de nummer 3 van de derde klasse. Door de puntendeling loopt koploper Dopie iets uit. De vrouwen van HV Westland kwamen tegen Noordwijk niet verder dan 0-0.

Tennis - De Nederlandse tennissers hebben de ontmoeting in de Billie Jean King Cup met Oekraïne verloren. Arantxa Rus verloor zondagmiddag in twee sets van de nummer 27 van de wereld Angelina Kalinina: 4-6, 4-6. Landgenote Suzan Lamens ging in drie sets onderuit tegen Dajana Jastremska.

Zaterdag

Badminton - Velo heeft in de eredivisie de derby tegen DKC met ruime cijfers verloren: 1-7. Alleen de enkelpartij van Veda Diemel ging naar Velo. Amy Tan verloor nipt in drie sets en ook het vrouwendubbel Myke Halkema/Milou Lugters had kansen.

Darts - Dirk van Duijvenbode heeft de eerste groepswedstrijd van de Grand Slam of Darts verloren. De 's-Gravenzander had tegen Gary Anderson een 4-2 voorsprong, maar ging uiteindelijk onderuit met 4-5. Zondagavond treft Van Duijvenbode Steve Lennon.

Tennis - Arantxa Rus heeft in de Billie Jean King Cup, het landentoernooi voor vrouwen, de stand tussen Nederland en Oekraïne gelijk getrokken. Nadat Suzan Lamens eerder op de middag verloor van Angelina Kalina, won Rus wél van Dajana Jastremska: 6-3 en 6-2. Zondag speelt Rus tegen Kalina en Lamens tegen Jastremska. De winnaar mag volgend jaar een poging doen om zich te kwalificeren voor de Billie Jean King Finals, waaraan de beste twaalf landen van de wereld meedoen.

Vrijdag

Schaatsen - Jutta Leeradm en Dione Voskamp zijn er bij de eerste wereldbekerwedtrijd in Obihiro (Japan) niet in geslaagd op het podium van de 500 meter te komen. Leerdam maakte een misser bij het uitkomen van de eerste bocht en dat kostte haar wat snelheid. Zij eindigde als tiende (38,43 seconden). Voor Voskamp zat er niets meer in dan plek 15 (38,65). De winst ging naar de Amerikaanse Kimi Goetz, voor landgenote Erin Jackson. Femke Kok greep het brons.

Woensdag

Voetbal - De loting van de 51ste editie van de Westland Cup, tegenwoordig Westland Accountancy Cup, is gedaan. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt ook de eerste ronde gespeeld op het terrein van gastheer VV Naaldwijk. De gereserveerde speeldagen voor de eerste ronde zijn 13 januari, 10 en 17 februari.
De loting:

  • Lyra - Velo;
  • Schipluiden - Quintus;
  • Westlandia (zo.) - Honselersdijk;
  • Maasdijk - KMD;
  • Verburch - Naaldwijk;
  • Monster - MVV'27;
  • FC 's-Gravenzande - HVC'10
    Westlandia (za.) is vrij