WOS/Johan Voskamp

KMD maakt achterstand goed en blijft koploper

In de derde klasse B heeft KMD in een vermakelijke wedstrijd gewonnen van Concordia. In Wateringen won de lijstaanvoerder met 4-2.

KMD had in het eerste half uur het overwicht, maar de gasten uit Delft kwamen tegen de verhouding in op voorsprong na een mistverstand in de Wateringse verdediging. Vlak voor rust stelde KMD snel achter elkaar orde op zaken. Eerst was het Dylan Groen die een pass van de vijandige keeper in de voeten kreeg en de gelijkmaker binnenschoot. Daarna maakt routinier Jesse de Waard vanuit een vrije trap de 2-1. In de tweede helft gingen de Wateringers vrolijk door met in de eerste minuten al een treffer van Leandro Havinga. Concordia kwam nog wel even terug via een strafschop, maar KMD bleef naar de doelpunten zoeken. Het was uiteindelijk Havinga die met zijn de tweede doelpunt de overwinning en de koppositie veiligstelde. In het spoor van KMD blijft ook regioploeg Schipluiden. Dat won van DSVP met 0-2.

Man of the match Leandro Havinga over de zege:

Lyra ontsnapt tegen Vierpoldersz

In De Lier had Lyra het lang moeilijk tegen laagvlieger Vierpolders. Na een matige eerste helft waarin weinig gebeurde, kwamen de bezoekers na rust op een 0-2 voorsprong. Aanvallende wissels en een andere tactiek brachten nieuw leven in de wedstrijd. In de slotfase was het eerst Jesse Schelvis die met een afstandsschot op randje zestien tekende voor de aansluitingstreffer. Een aantal minuten daarna scoorde Dylan Arbouw uit de corner de gelijkmaker en snel daar op volgend was het op identieke wijze uit een hoekschop met diezelfde Arbouw opnieuw raak. Toen kwam Lyra niet meer in gevaar en als slotakkoord schoot invaller Roy van der Sar de 4-2 binnen.