Archief
VORM

VORM

Zo komt het laatste deel van de Burgemeesterswijk eruit te zien

In Maassluis wordt eind 2025 of begin 2026 begonnen met de afronding van de Burgemeesterswijk. Er komen twee woontorens met 84 appartementen en 24 grondgebonden woningen.

Woningcorporatie Maasdelta heeft – uit een selectie van vijf plannen – het plan van ontwikkelaar Vorm geselecteerd als eerste deel van de laatste fase van de woonwijk. "Alle huurwoningen worden betaalbaar, in een combinatie van sociale- en middeldure huur", zegt de ontwikkelaar. De woningen worden opgeleverd met warmtelussen, in combinatie met een warmtepomp.

René de Groot, bestuurder bij Maasdelta Groep: "Sinds 2005 is een groot deel van de Burgemeesterswijk in Maassluis vernieuwd. Galerijflats en grasvelden maakten plaats voor een aantrekkelijke omgeving met vooral laagbouw en tuinen. Het plan van Vorm als eerste deel van de laatste fase sluit hier op aan met een focus op betaalbaar wonen."

Het terrein waar de twee nieuwe woontorens verrijzen is nog bebouwd met een galerijflat uit de jaren '60. Deze wordt gesloopt. Hierover heeft Maasdelta de huurders geïnformeerd en helpt iedere bewoner met het vinden van een vervangende huurwoning. Nadat de laatste bewoner een nieuw onderkomen heeft gevonden, wordt de sloop gestart en het terrein bouwrijp gemaakt.

VORM

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis