Archief
District8

District8

Brand in silo bij bedrijf Honderdland zorgt voor forse rookontwikkeling

Bij het bedrijf Staalduinen Logistics B.V. aan het Honderdland in Maasdijk is donderdagochtend brand uitgebroken. In het pand staat een silo gevuld met papier in brand, meldt de woordvoerder van de brandweer.

Even na 08.00 uur ontving de brandweer een melding dat er een brandalarm af zou zijn gegaan bij het bedrijf. Al snel bleek dat er daadwerkelijk sprake was van brand. De bedrijfshulpverenining van Staalduinen is direct begonnenmet ontruimen. De brand heeft de loods van het bedrijf vol met rook gezet.

De brandweer heeft opgeschaald naar sein 'grote brand'. Er worden extra voertuigen ingezet zodat brandweerlieden genoeg water hebben om de brand te blussen. Om de brandweer genoeg werkruimte te geven heeft de politie de doorgaande weg naar het bedrijventerrein Honderdland afgesloten voor verkeer. Het is nog onbekend hoe lang de afsluiting gaat duren.

De ambulancedienst heeft 7 personen gecontroleerd vanwege het inademen van rook, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Met behulp van de robot is de brandweer het pand aan het ventileren. "Zodra het pand rookvrij is en er geen koolmonoxide wordt gemeten, wordt het pand weer overgedragen aan de eigenaar", aldus de woordvoerder van de brandweer.

Categorieen:
Nieuws 112 Maasdijk Westland