Archief
WNTweb

WNTweb

WNTweb: leerlingen kennis laten maken met beroepen

Basisschoolleerlingen in Westland en Hoek van Holland kunnen via de beroepenbank van WNTweb kennis maken met verschillende beroepen en technieken. De organisatie WNT wordt ondersteund door de onderwijswereld en het bedrijfsleven.

WNTweb, voluit Westland Natuur & Techniek Web, is in 2018 gestart en richt zich op de toekomst van scholieren door middel van praktijkgerichte lessen, activiteiten en evenementen.

Basisschoolleerlingen kunnen kijken bij verschillende beroepen waar zij nog nooit van hebben gehoord. Volgens WNTweb, die de beroepenbank beheert, is het belangrijk dat basisschoolleerlingen meer kennis krijgen over het bestaan van bepaalde beroepen. "Momenteel zijn die mogelijkheden nog heel beperkt. Als je niet weet dat een beroep bestaat, kun je dat later ook niet kiezen."

"We nodigen ondernemers in Westland en Hoek van Holland en basisscholen uit om deel te nemen aan dit initiatief. Ondernemers kunnen een verschil maken in de beeldvorming van basisschoolleerlingen en hun toekomstige keuzes", aldus WNTweb.