Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: IJsbrand Chardon op plek 2 in Lyon

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Paardensport - IJsbrand Chardon heeft in de eerste wereldbekerwedstrijd vierspannen van het seizoen goede zaken gedaan. De menner uit Den Hoorn werd in Lyon tweede achter Boyd Exell. In de eerste omloop bleef Chardon foutloos en plaatste zich met de derde tijd voor de drive-off, net als de Belg Dries Degrieck en Australiër Exell. Voor volle tribunes liet Chardon als eerste starter in de drive-off ook alle balletjes op de kegels en poorten liggen en voerde daarmee de druk op zijn collega’s op. Degrieck was sneller, maar noteerde twee balletjes en eindigde daarmee achter Chardon. Exell maakte met een heel snelle tijd zijn reputatie waar en won voor de vierde keer de wedstrijd in Lyon.

Badminton - Velo heeft de tweede wedstrijd van dit weekend wél gewonnen. De kater van de derbynederlaag tegen Drop Shot werd weggespoeld met een 5-3 zege op regerend landskampioen Duinwijck. De Wateringers stonden halverwege al met 3-1 voor; Myke Halkema en Milou Lugters haalden het vrouwendubbel binnen, Veda Diemel won in het enkelspel enigszins verrassend van Florine Wille en Dion Rovers boekte een zege. In het tweede bedrijf was er een zege voor Amy Tan en het gemengd dubbel Halkema/Rovers.
Volgende week staat de derby tegen DKC op het programma.

Hockey - De hockeymannen van HV Westland hebben opnieuw een ruime overwinning geboekt. In Noord-Holland werd Strawberries met 0-7 opzij gezet. De vrouwen van HV Westland verloren in Amsterdam met 4-1 van Westerpark.

Zaterdag

Badminton - Velo heeft in de eredivisie met 5-3 verloren bij Drop Shot. In Den Haag werden de Wateringse punten binnengehaald door de duo's Martin Bundgaard/Sebastian Bugtrup en Dion Rovers/Myke Halkema en in het enkelspel door Veda Diemel. Velo komt dit weekend twee keer in actie. Zondag is in Wateringen Duinwijck de tegenstander.

Rugby - RC Hoek van Holland heeft voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd verloren. Uit bij koploper RRC in Rotterdam werd het 57-21. Door de nederlaag zakken de Hoekse rugbyers naar de vijfde plaats in de ereklasse. RC HvH heeft wel een wedstrijd minder gespeeld; het duel met Oisterwijk Oysters wordt op 18 november ingehaald.

Woensdag

Voetbal - De vrouwen van SV Den Hoorn hebben in de derde klasse een kleine overwinning geboekt op Die Haghe: 2-1. De ploeg uit Midden-Delfland kwam na een half uur spelen terug van een vroege achterstand, waarna het bij rust 1-1 was. Pas bij het ingaan van het laatste kwartier werd de verlossende 2-1 gemaakt.

Dinsdag

Handbal - De vrouwen van zowel Quintus 2 als Quintus 3 hebben zich geplaatst voor de halve finales van het regionale bekertoernooi. Quintus 2 was nipt te sterk voor Tachos: 23-24. Quintus 3 boekte een ruime zege op streekgenoot WPK/Westlandia 2. Na een ruststand van 10-17 werd het uiteindelijk 23-36.