Archief
WOS

WOS

Beeld van polsstokspringer symbool voor historie Den Hoorn

Na een aantal jaar aan voorbereiding is Den Hoorn sinds dit weekend een standbeeld rijker. Aan de Hoornsekade zie je nu een bronzen polsstokspringer. Het beeld staat symbool voor de historie van het dorp.

Eerst waren er weilanden, vervolgens kassen en nu staan er huizen. In minder dan zestig jaar is Den Hoorn enorm veranderd. Het bronzen beeld herinnert aan de tijd dat kinderen nog in weilanden speelden. De onthulling was zondag door kunstenaar Willem Doomernik. Hij woont en werkt al jaren aan de Korte Lookwatering. Tijdens voetbalkampen met de F-jeugd trok hij met de kinderen de polder in en liet ze met een polsstok over slootjes springen. Zo kwam hij op het idee om dit beeld te maken.

Het standbeeld is een initiatief van de stichting DNA Den Hoorn. Zij willen de geschiedenis van Den Hoorn aan toekomstige generaties doorvertellen. Dat doen zij door middel van beeldende kunst en een audiotour. Die audiotour kun je beginnen bij het standbeeld van de polsstokspringer.

Voorafgaand aan de onthulling speelde muziekgroep De Maxima's het nummer Den Hoorn. Ook werd een nieuw nummer gespeeld, genaamd De Polsstokspringer. Het nummer kun je hieronder beluisteren: