Archief
Rob Haring

Rob Haring

Otto van Egmond penning voor Koos van Beurden

Koos van Beurden uit Schipluiden heeft zaterdag de hoogste gemeentelijke onderscheiding van Midden-Delfland gekregen.

Locoburgemeester Melanie Oderwald-Ruijsbroek reikte de Otto van Egmond penning uit in de Schipluidense Dorpskerk. Dat gebeurde tijdens de receptie ter gelegenheid van zijn afscheid als dirigent van de zangverenigingen Vivace en St. Michaël.

Koos van Beurden was sinds 1974 dirigent. Vanaf die periode had hij de muzikale leiding over Vivace, waarvan hij in 1974 oprichter was, zangvereniging St. Michaël en het mannenkerkkoor St. Caecilia. In 1999, richtte hij ook Vox Delflandiae op. In bijna 50 jaar tijd heeft Van Beurden meer dan 150 optredens gedirigeerd, zowel in Midden-Delfland als daarbuiten.

De Otto van Egmondpenning kan worden toegekend aan inwoners van de gemeente Midden-Delfland die zich over een periode van ten minste 25 jaar in zeer hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt voor de Midden-Delflandse samenleving. Het was de vierde keer dat de penning is uitgereikt sinds de onderscheiding in 2005 in het leven is geroepen. Eerder mochten IJsbrand Chardon, Jacques Moerman en Jacques Senf de penning in ontvangst nemen.