Paul Vis

Nipte thuiszege handballers Quintus tegen E&O

De handballers van Quintus hebben na de nipte nederlaag in de derby tegen WHC/Hercules van vorige week, deze zaterdag wel gewonnen. In eigen huis werd E&O met minimaal verschil opzij gezet: 31-30.

De ploegen gingen in de eerste helft lang gelijk op, maar in de laatste tien minuten voor rust nam Quintus toch afstand en liep uit naar een 19-14 ruststand. In de tweede helft behield de thuisploeg een comfortabele marge van vijf of vier doelpunten. Pas in de slotfase lieten de Heulenaars de teugels iets vieren. Zo kwam E&O van een 29-25 achterstand nog terug tot 30-29, waarna de eindstand werd bepaald op 31-30.

Door de zege staat Quintus nog altijd op de derde plek, met twee punten achterstand op koplopers DFS Arnhem en BFC. Die laatste is volgende week de tegenstander in Beek.

Vrouwen Quintus en Velo winnen ook

Ook de handbalvrouwen van Quintus deed goede zaken. In eigen huis won het van directe concurrent Kwiek: 31-25. De Heulsen namen in de eerste helft al vroeg afstand en gingen rusten bij een 18-11 voorsprong. Na een kleine twintig minuten spelen was Kwiek nog wel teruggekomen tot een verschil van drie doelpunten (24-21), maar dichterbij kwam de ploeg uit Raalte niet. In de laatste vijf minuten mocht Quintus alsnog uitlopen, van 27-24 naar 31-25.

Streekgenoot Venéco/Velo boekte eveneens een zege. In het Limburgse Geleen wonnen de Wateringsen met 32-35 van laagvlieger V&L.

Quintus staat na negen wedstrijden (12 punten) op de vierde plek, Velo heeft twee punten minder en staat ook twee plekken lager.