Archief
Politie

Jongen (17) uit De Lier aangehouden na twee explosies in Zoetermeer

Een 17-jarige jongen uit De Lier heeft zich bij de politie gemeld voor betrokkenheid bij twee explosies in Zoetermeer. Afgelopen dinsdag werden beelden van de verdachte getoond bij Team West.

De twee explosies vonden in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 oktober plaats in Zoetermeer. De eerste explosie, rond 23.00 uur, in de Streefkerkstraat. De tweede vond plaats rond 23.25 in de Ruivenstraat. Bij deze explosies raakte niemand gewond. Wel zijn de woningen door de explosies beschadigd.

Team West

In het opsporingsprogramma Team West en via sociale media zijn beelden getoond van de twee verdachten. Omdat de twee jongens zeer waarschijnlijk minderjarig zijn, werden hun gezichten onherkenbaar gemaakt. De officier van justitie gaf ze hiermee de kans zich te melden bij de politie.

Na deze oproep besloot de 17-jarige uit De Lier zichzelf te melden. Hij zit momenteel nog vast en wordt verhoord door de recherche. De andere verdachte kan zich nog melden bij de politie. Doet hij dat niet, dan deelt de politie de camerabeelden waarop zijn gezicht te zien is.

Categorieen:
Nieuws 112 De Lier Westland