Archief

Trobi wil met nieuwe clip bewustzijn voor seksuele intimidatie

De Lierse producer Trobi slaat de handen ineen met Dance4Life om een krachtige boodschap te verspreiden. Zijn nieuwste track, 'Wacht op Mij', komt met een videoclip die zich richt op het bestrijden van seksuele intimidatie.

In de videoclip wordt het verhaal verteld van twee verliefde tieners. Hun gelukkige relatie wordt verstoord wanneer het meisje in een club geconfronteerd wordt met seksuele intimidatie en de emotionele gevolgen daarvan. Met deze samenwerking hopen Dance4Life en Trobi niet alleen bewustzijn te creëren over intimidatie, maar ook over het belang van veilige en plezierige seks. Ze willen jongeren aanmoedigen om hun eigen wensen en grenzen duidelijk te communiceren en die van anderen te respecteren.

Trobi, alias van Bryan du Chatenier: "Taal, dans en muziek spreekt iedereen aan en daarmee kun je iedereen bereiken. Door de boodschap van Dance4Life te combineren met mijn muziek en bereik kunnen we op een positieve manier bewustzijn creëren en thema’s als seksuele intimidatie bespreekbaar maken. Samen maken we impact."

Helft van de meisjes

Uit recente cijfers blijkt dat bijna de helft van de meisjes en één op de zeven jongens tussen 16 en 18 jaar het afgelopen jaar seksuele intimidatie heeft ervaren. Deze schokkende statistieken benadrukken de noodzaak van initiatieven zoals die van Dance4Life en Trobi om deze kwestie aan te pakken.