Archief
WOS

WOS

Team Westland haalt 707.000 euro op voor goede doelen

Met talrijke inzamelingsacties, waaronder de jaarlijkse beklimming van de Col du Tourmalet in Frankrijk, heeft Team Westland dit jaar 707.000 euro bijeengebracht. Het geld gaat naar verschillende lokale en regionale goede doelen.

Dat is vanavond bekendgemaakt tijdens de feestelijke slotavond van het actiejaar 2023, die in 's-Gravenzande is gehouden. Op 22 juni dit jaar werd er bij de Col du Tourmalet in Frankrijk een tussenstand bekendgemaakt van 605.000 euro. "Daarna hebben we nog 100.000 euro opgehaald voor de goede doelen", vertelt Dirk Huis, voorzitter van Team Westland aan de WOS. Het hoofddoel van Team Westland is om geld bijeen te brengen voor onder meer behandelingsapparatuur en onderzoek in de strijd tegen de ziekte kanker.

De hoogte van het donatiebedrag dat de goede doelen krijgen verschilt per doel. Zo zijn er ook ziekenhuizen, die iets verder uit de regio liggen, maar waar Westlandse kankerpatiënten met zeldzame soorten kanker behandeld worden. Dit zijn vaak de academische ziekenhuizen zoals het Erasmus MC en LUMC.

Zo krijgt het Erasmus Medisch Centrum (EMC) in Rotterdam 161.000 euro voor het onderzoek om fluorescent licht te gebruiken om strottenhoofdkanker nauwkeuriger te kunnen verwijderen. Daarnaast krijgt het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft 85.000 euro voor onderzoek naar uitzaaiing van teelballymfklierkanker naar de hersenen.

Donatiebedrag per goed doel

Nog vele andere goede doelen krijgen een donatie. Bekijk hier een overzicht van goede doelen en het bijbehorende geldbedrag:

- St Franciscus Gasthuis (Rotterdam): 85.000 euro
Het geld gaat gebruikt worden voor onderzoek naar percutane tumorablatie. Dit onderzoek is bedoeld om aan te tonen dat patiënten met borstkanker die een kleine tumor hebben, veilig behandeld kunnen worden met percutane tumorablatie en dus geen operatie nodig hebben in de toekomst.

- LUMC (Leiden): 65.000 euro
Het geldbedrag is bestemd voor vervolgonderzoek naar epilepsie bij hersentumoren. Het doel van dit project is het vergelijken van de effectiviteit en de bijwerkingen van tweecombinatie-behandelingen met anti-epileptica bij patiënten met een kwaadaardige hersentumor.

- LUMC (Leiden): 56.000 euro
Het geldbedrag wordt gebruikt voor het ontwikkelen van nieuwe therapeutische mogelijkheden bij hersentumoren doormiddel van focussed ultrasound (FUS). Met recent ontwikkelde nieuwe focussed ultrasound (FUS) technieken lukt het om tijdelijk de bloedhersen barrière te doorbreken, hetgeen de mogelijkheid biedt voor bestaande dan welnieuwe antikankertherapieën om doelmatiger te zijn bij hersentumoren.

- Reinier de Graaf Gasthuis (Delft): 48.000 euro voor twee locatiesystemen voor Syriuszaadje

- Reinier de Graaf Gasthuis (Delft): 9.500 duizend voor het apparaat de Veinviewer, dat helpt bij het zichtbaar maken van de bloedvaten waardoor de kans op het succesvol aanprikken van het bloedvat toeneemt.

- Hospice Beukenrode (Westland): 20.000 euro voor het verlenen van zorg aan mensen die niet meer zullen genezen.

- Reinier de Graaf Gasthuis (Delft): 7.000 euro voor een hospicekar.

- Carma, Centrum voor leven met en na kanker (Westland): 20.000 euro dat gebruikt zal worden om mensen te blijven ondersteunen.

- Chemotherapiekraal: 5.000 euro voor de kinderkankerketting, iedere kraal vertelt zijn verhaal. De kralen zijn een lichtpuntje tijdens de zware behandeling.

- October Rose Argeles-Gazost (Frankrijk): 10.000 euro voor het ondersteunen van vrouwen met borstkanker in de campingplaats waar Team Westland elk jaar verblijft tijdens de Frankrijk week.

- Ronald McDonald (Delft en Den Haag): 12.500 euro dat gebruikt zal worden in de huiskamers om ouders met een ziek kind tijdelijk te ontzorgen.

- Stichting Bribos (Leidschendam): 2.500 euro voor het verzorgen van een rustmoment voor mensen op de oncologieafdeling.

- Stichting Heart Pillows Delft: 1.000 euro voor het maken van hartkussens die de pijn van trekkende hechtingen kunnen verzachten bij borstkanker patiënten.

Daarnaast krijgt Haar-& Huidinstituut Westland een geldbedrag en laat Team Westland verschillende persoonlijke wensen in vervulling gaan. Die wensen verschillen van een haarstuk tot een herinneringsbeeld.

Drukte bij de bekendmaking van het eindbedrag van Team Westland 2023 WOS

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland