Archief
WOS

Opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen bij Lely in gebruik genomen

De opvang voor Oekraïense vluchtelingen op het terrein van Lely in Maassluis is in gebruik genomen. Op het terrein zijn 25 flexwoningen geplaatst waar de komende jaren ongeveer 90 tot 100 vluchtelingen verblijven.

De vluchtelingen verbleven eerder in voormalig seniorencomplex De Vliet in Maassluis. Echter wordt dat pand gesloopt en moest er gezocht worden naar een andere locatie. "Lely heeft daarin heel mooi bijgedragen en een stuk grond beschikbaar gesteld dat zij de komende jaren niet nodig hebben. Daarin is een samenwerking ontstaan dat heeft geresulteerd in deze woningen", vertelt wethouder Sjoerd Kuiper aan de WOS.

Marcel Knoester, managing directeur bij Lely, zegt blij te zijn met het huisvesten van de vluchtelingen. "Het is een verschrikkelijk vervelende situatie, maar het is mooi om dan de mogelijkheid te bieden aan deze mensen om hier voor een periode te verblijven". Ook biedt Lely een aantal mensen de mogelijkheid om te werken. "Zo werken twee mensen die hier op dit moment wonen bij ons in de catering op de campus".

De locatie is beschikbaar zolang dat nodig is. Wethouder Kuiper en managing directeur Knoester gingen samen met bloemen langs bij de vluchtelingen om hen te verwelkomen op de nieuwe locatie.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis