Archief
Archief WOS

Archief WOS

Gemeente Maassluis gaat scheiden

De gemeenteraad van Maassluis heeft dinsdag besloten dat afval voortaan bij de bron gescheiden moet worden. Dit staat in het plan 'Beter Afval Scheiden in Maassluis.' De gemeente hoopt eind 2024 met dit plan te kunnen beginnen.

De gemeente houdt nog een slag om de arm omdat zij eerst nog een nieuwe leverancier moeten vinden voor afvalcontainers, omdat de vorige failliet is gegaan. Als dit lukt, wordt eind 2024 de nieuwe scheidingsmethode wijk voor wijk ingevoerd. Als alles vervolgens volgens plan verloopt, zal de hele stad eind 2025 het afval op deze manier inzamelen.

Wat betekent dit?

Inwoners van Maassluis zullen drie soorten afvalbakken hebben: de papier- en gft+e-container (groente-, fruit- en tuinafval + etensresten) blijven hetzelfde. De container voor restafval verandert in een pmd-container (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken). Het restafval moet, net zoals glas, naar een ondergrondse container in de wijk worden gebracht. Om een ondergrondse container te kunnen openen, is echter een pas nodig. Deze pas voert de gemeente in om "het storten van bedrijfsafval en afvaltoerisme (illegale dumping) uit de omgeving tegen te gaan." Tot slot zal de afvalstoffenheffing omhoog gaan wanneer de methode volledig is doorgevoerd.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis