Archief

Fairtradeweek gevierd met duurzaam diner

In het kader van de 'Fairtradeweek' is in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk een diner georganiseerd waarin een combinaties van lokale- en Fairtradeproducten werden geserveerd.

De internationale Fairtrade-organisatie streeft wereldwijd naar betere handelsvoorwaarden en werkomstandigheden voor miljoenen boeren. Dit moet ertoe leiden dat boeren uit ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun producten.

Volgens een van de organisatoren van het diner in Naaldwijk, Janny Nederlof, werd er een menu geserveerd dat bestond uit "onder andere Fairtradeproducten én lokale producten." Ze benadrukte het belang van een goede mix, want "we mogen de eigen boeren niet vergeten". Daarom hebben ze alles wat lokaal beschikbaar was, bij lokale boeren ingekocht, en de rest waren Fairtradeproducten.

Volgens Nederlof zijn er nog veel meer initiatieven zoals deze: "We zijn in 2019 begonnen om van Westland een Fairtradegemeente te maken, en uiteindelijk bleek dat er al heel veel mensen, inclusief restaurants, gewoon al Fairtradekoffie en -thee schenken." Ze merkt ook op dat er steeds meer eerlijke producten in supermarkten te vinden zijn. Om deze redenen mag de gemeente Westland zich nu al vier jaar een Fairtradegemeente noemen.

Hieronder een impressie van het duurzame diner: