Archief
WOS

WOS

WestlandStek voor vrijwilligers PG De Lier

Carel van Wensen en Peter van der Sar uit De Lier hebben donderdagavond uit handen van wethouder Carlieke van Staalduinen de WestlandStek gekregen.

Dat gebeurde in het kader van hun jubileum als vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente De Lier. Van Wensen is inmiddels al 60 jaar vrijwilliger van de Bazaarcommissie van de tweejaarlijkse bazaar. Hij is betrokken bij de organisatie en daarnaast actief voor de bazaarkrant en de Grote Verloting.

Van der Sar is al 50 jaar verbonden aan de orgelcommissie. Die commissie is verantwoordelijk voor het onderhoud en het stemmen van de kerkorgels in de Domkerk en de Vredekerk. Daarnaast zorgt hij voor de coördinatie van de organisten tijdens diensten en feestelijke gelegenheden.

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied.