Archief
District 8

District 8

Storm Ciarán raast over de regio, brandweer druk met meldingen

Storm Ciarán raast deze donderdag over de regio. Het KNMI had vanwege de storm code oranje afgekondigd tot 19.00 uur (later verkort tot 17.00 uur). De brandweer in de regio is de hele middag druk geweest met stormschademeldingen.

Heb je zelf een foto gemaakt van stormschade? Mail 'm naar nieuws@wos.nl!

Meldkamers van de brandweer hebben extra centralisten ingezet om meer meldingen te kunnen verwerken. De brandweermeldkamer van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is uitgebreid met drie lokale posten die alle niet-spoedeisende stormmeldingen verwerken. Zo blijft de meldkamer beschikbaar voor spoedeisende meldingen.

Meerdere scholen in de regio zijn vanwege de storm eerder dicht gegaan. Ook Lentiz Reviuslyceum in Maassluis sloot de deuren om 12.30 uur. "Zorg dat je veilig thuiskomt", werd de leerlingen meegegeven.

Dak waait los in Naaldwijk

Bij de Rentmeester is rond 12.30 uur een dak losgewaaid. De brandweer is op de melding afgekomen. Op een ingezonden foto is te zien dat de schade groot is.

Ingezonden foto

Windkracht 9 gemeten

Bij Hoek van Holland is begin van de middag windkracht 9 gemeten. Ook komen er harde windstoten voor.

Tuindersweg afgesloten

De politie heeft de Tuindersweg in Maasdijk afgesloten nadat er grote takken naar beneden vallen. Ook de brandweer is ter plaatse gekomen. Hoe lang de Tuindersweg blijft afgesloten is nog onbekend.

Geen-spoednummer brandweer kampt met storing

Een erg slecht moment voor een storing: tijdens de storm heeft het niet-noodnummer van de brandweer (0900-0904) te maken met een storing. Het nummer is in de veiligheidsregio's Haaglanden en Hollands-Midden niet te bereiken. Hoe lang de storing gaat duren is niet bekend. Alarmnummer 112 is wel bereikbaar.

Boom komt op weg terecht

In Naaldwijk werd de brandweer opgeroepen voor een grote tak die van een boom was afgebroken op de Monnikenlaan in Naaldwijk. De grote tak ligt gedeeltelijk in het water en op de openbare weg. De brandweerlieden hebben met hun gereedschap een stuk van de grote tak verwijderd die op de openbare weg lag. Een gedeelte van de Monnikenlaan is hierdoor tijdelijk gestremd geweest.

Aan de Naaldwijkse Kruisbroekweg waren diverse takken afgebroken.

Ingezonden foto

Veerboot vaart nog altijd

Boom belandt op kerkgebouw Maassluis

Aan de Rembrandtlaan in Maassluis is een grote tak van een boom gewaaid en tegen kerkgebouw De Ark gekomen. Hierdoor is een ruit gebroken. Het glas schoot meters naar binnen. Niemand raakte gewond. De gemeente en brandweer zijn ter plaatse gekomen. De gemeente gaat de tak verwijderen.

WOS/Jay Koek

'Deze boom viel om toen ik er naast fietste'

Jasper Groothuizen reed in de middag over De Colman in Wateringen. "Deze boom viel om toen ik er naast fietste", meldt Jasper bij de foto die hij ons stuurde:

Jasper Groothuizen

Platen waaien van het dak

Bij een gebouw aan de Heldringstraat in Maassluis is stormschade ontstaan aan het dak. Meerdere platen waaiden van het dak af. De platen zouden onder meer bij mensen in de tuin terecht zijn gekomen. Politie en brandweer zijn ter plaatse.

112Maasmedia

'Mooi' gevallen aan de Rubenslaan in Monster

Rond 15.00 uur bezweek onderstaande treurwilg aan de Rubenslaan in Monster. Dankzij een andere, maar gunstige windrichting vandaag, viel hij in de sloot en niet op het dak of in de tuin van de buren", bespiegelt Jan Zuidema.

Jan Zuidema

Ook een grote boom naast de Zwaluwflat aan de Westlandseweg in Maassluis hield het donderdagmiddag voor gezien:

Hugo Booister

Hoe was het bij Hoek van Holland?