Archief
Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis

Maassluis zet pleegouders in het zonnetje op het stadhuis

Pleegouders in Maassluis zijn in de Week van de Pleegzorg in het zonnetje gezet tijdens een ontbijt in het stadhuis. Wethouder Corine Bronsveld (zorg) was aanwezig om de pleegouders persoonlijk te bedanken en te benadrukken dat zij een onmisbare rol spelen in het leven van pleegkinderen.

“Ik heb ongelooflijk veel waardering voor pleegouders die kinderen welkom heten in hun huis. Jullie bieden kinderen een tweede thuis waar ze warmte en aandacht krijgen en zich veilig kunnen voelen. Dat is ontzettend waardevol en daar is de gemeente Maassluis u heel dankbaar voor”, zegt Bronsveld. Na het warme openingswoord van de wethouder, konden de pleegouders genieten van een uitgebreid ontbijt.

De pleegouders hadden elkaar veel te vertellen; stelden elkaar vragen en wisselden persoonlijke ervaringen uit. Verder hebben de pleegouders de wens uitgesproken om elkaar vaker te ontmoeten, bijvoorbeeld door met elkaar een kop koffie te drinken. In de gemeente Maassluis zijn op dit moment 33 pleeggezinnen actief. "Maar er zijn meer kinderen die een tweede thuis nodig hebben. Pleegouderschap kan op verschillende manieren worden ingevuld: voor een dag in de week, als crisisopvang, alleen in het weekend, voor een korte of langere tijd en voor jonge of oudere kinderen", aldus de gemeente.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis