Archief
WOS/Thom Voskamp

Gemeente steunt bouw nieuwe sporthal voor Dios

Handbalvereniging Dios kan begin volgend jaar beginnen met de bouw van een nieuwe, 'dubbele' sporthal op het complex in Den Hoorn. De club krijgt daarbij de financiële steun van de gemeente Midden-Delfland.

Dios maakt nu nog gebruik van een zogenoemde ballonhal, een hal die elk jaar voor het winterseizoen moet worden opgeblazen. Die hal was, net als de demontabele vloer, na het afgelopen seizoen (2022/23) aan het einde van z'n levensduur en dus moet de club nu uitwijken naar De Hoornbloem. Het zalencentrum moet op termijn overigens ook wijken, de gemeente wil hier een woonzorgvoorziening voor ouderen realiseren.

De handbalclub is al een paar jaar bezig met het plan om een eigen vaste sporthal neer te zetten en wil nu doorpakken. Dios kan daarbij al op de financiële steun rekenen van diverse lokale ondernemers, maar heeft ook nog een zetje nodig van de gemeente. Zowel in de vorm van een lening, als een subsidie.

Waardering

In de gemeenteraad werd dinsdagavond, net als drie weken geleden in een commissievergadering, waardering uitgesproken voor de inzet van de club. Niet alleen omdat Dios zelf dit initiatief heeft genomen, ook omdat de sporthal het probleem oplost dat ontstaat als De Hoornbloem verdwijnt. Andere sportverenigingen die nu gebruik maken van het zalencentrum, kunnen straks terecht in de nieuwe hal van Dios.

De raad kon dan ook unaniem instemmen met de 'medefinanciering' van de sporthal. De gemeente verstrekt een lening van 1.000.000 euro én geeft 337.500 euro subsidie. Die subsidie valt overigens een stuk hoger uit dan het bedrag van 200.000 euro dat het college van B en W had voorgesteld. OGP, CDA en Mijn Partij dienden een amendement in voor een verhoging, zodat de club zeker is van een goede exploitatie.

Dios verwacht begin volgend jaar te kunnen starten met de bouw. In september kan er dan in worden gehandbald.