Archief
WOS

WOS

Wateringse flitspaal: al ruim 3.000 boetes

De tijdelijke flitspaal op de Heulweg in Wateringen heeft in anderhalve maand 3.024 boetes opgeleverd. Dat heeft het Centraal Justitieel Incassobureau van het Ministerie van Justitie en Veiligheid desgevraagd aan de WOS laten weten.

Sinds begin september staat de mobiele flitspaal op de hoek van Harry Hoekstraat en de Heulweg bij de Pieter van der Plasschool. De kruising is door Westland aangewezen als een van de gevaarlijkste kruispunten in de gemeente. Het verzoek om daar een tijdelijke flitspaal neer te zetten is na een analyse van de politie door het Openbaar Ministerie goedgekeurd. Uit die analyse van de politie blijkt dat relatief veel ongelukken op die locatie te relateren zijn aan een te hoge snelheid op de Heulweg.

De eerste dagen na de plaatsing werd de snelheidscontrole gehinderd, omdat de camera was bespoten met purschuim. Na verwijdering daarvan kon de camera gezien het aantal uitgeschreven boetes vol aan de slag. Op peildatum 15 oktober waren dat er dus 3.024 overtredingen, meldt het CJIB. Op de Heulweg geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Wateringen