Archief
SignBiblio

SignBiblio

Inzamelingsactie nieuw paard voor Poeldijkse Emma

Oma Martina uit Poeldijk besloot haar huis te verkopen om een nieuw paard voor haar kleindochter Emma te kopen. Helaas bleek dit paard een ongeneeslijke peesblessure te hebben. Nu vraagt zij anderen een financiële bijdrage te leveren.

Martina's kleindochter, de 14-jarige Emma, was diepbedroefd toen haar paard Welles enige tijd geleden overleed. "Emma is mijn oogappeltje. Waar ik vroeger niet alles voor mijn dochter Samantha kon doen, probeer ik nu alles voor Emma te doen. En dat begint bij Emma's paardenverhaal", aldus Martina.

Huis verkocht

Martina verkocht haar huis om een nieuw paard te kopen voor haar kleindochter. "Na een zoektocht kwam Fatima! Wat een prachtig getalenteerd paard met het liefste karakter! Zij ging Emma's hart helen van de pijn om Welles en zou nieuwe kansen creëren. Wat een match! Liefde op het eerste gezicht!", vervolgt ze het verhaal. "Voor de zekerheid nog één keer een check bij de dierenarts en het slechtste wat je kan bedenken kwam daar bij toeval uit, totaal onverwacht! Fatima heeft een ernstige peesblessure, Emma's wereld stort in. Fatima moest per direct op rust. De droom is ineens ver weg. Na alle zorg, alle hulp, onderzoeken, kliniek en behandelingen, kwam na 6 weken het oordeel. Fatima zal nooit meer bereden kunnen worden, deze blessure kan niet meer genezen."

In de zoektocht naar een nieuw paard, wordt nu de hulp van andere mensen gevraagd. Martina hoopt 15.000 euro op te halen.

Uitlaatklep

Paarden zijn volgens Martina een belangrijke uitlaatklep voor Emma, die ADHD/ADD heeft, erg overgevoelig is en erg gepest is op de basisschool. "Ze wil dolgraag verder groeien in de paardensport. Een paard om mee te knuffelen, haar hart te verwarmen, het verdriet te verwerken en haar droom waar te maken: de springsport."

Oma Martina is een inzamelingsactie gestart op het GoFundMe-platform om een nieuw paard voor Emma te kunnen kopen, zodat Emma haar paardrijdtalent verder kan ontwikkelen.

Bekijk hier de campagne. Het streefbedrag van de campagne is 15.000 euro.