Archief
AmperaPark BV

Onderzoek naar haalbaarheid 'zonnecarports' bij De Boetzelaer

De gemeente Westland en De Boetzelaer in Monster onderzoeken de haalbaarheid van carports met zonnepanelen op het parkeerterrein van dit zwembadcomplex.

In een overzicht van alle duurzaamheidsplannen meldt wethouder Pieter Varekamp dat hier gaat om een zogeheten koploperproject binnen de Regionale Energie Strategie van de provincie Zuid-Holland. Het doel is dat de beoogde carports meerdere functies vervullen. Enerzijds staan de auto's van bezoekers droog en koel, anderzijds wordt door de zonnepanelen energie opgewekt die direct geleverd wordt aan het zwembad.

Dit project wordt gezien als een proef om solar carport-beleid binnen de gemeente Westland op af te stemmen. Het project verkeert nog in de studiefase naar de haalbaarheid ervan. Bij een vlot verloop zouden de carports in de lente of de zomer van volgend jaar gerealiseerd kunnen worden.

Ambitie

Directeur Bas Breumelhof van De Boetzelaer is enthousiast over het onderzoek. "Wij zijn altijd op zoek naar verbeteringen. Hoewel er bij ons al veel aan energiebesparing is gedaan, kan dit altijd beter. De ambitie die oud-directeur Peter Wielaart na de brand op 28 februari 2019 heeft uitgesproken om CO2-neutraal en zelfvoorzienend te zijn, kan met deze pilot ook voor anderen een voorbeeld zijn", aldus Breumelhof.