Archief
Maasdelta

Maasdelta

Bouw van ruim tachtig woningen in Sluispolder-West gestart

In Maassluis is gestart met de bouw van in totaal 81 woningen in Sluispolder-West. Wethouder Sjoerd Kuiper verrichtte de feestelijke handeling met Frank van Velzen, directeur wonen Maasdelta, en de eerste kopers van de grondgebonden koopwoningen.

Na de sloop van 74 portiekwoningen aan de Van Lennepstraat, PC Hooftlaan en Vondellaan heeft Maasdelta als initiatiefnemer de ontwikkeling gezamenlijk opgepakt met Maas Wijkontwikkeling en Waal. Wethouder Kuiper zegt daarover: "We vieren een belangrijke volgende stap in de herstructurering van Sluispolder-West: de start bouw van 81 duurzame woningen en het mooier maken van de toegang naar het centrum van Maassluis. Deze 16 koopwoningen en 65 huurappartementen in de sociale en middeldure huur zijn heel goed nieuws voor de toekomstige bewoners in hun nieuwe woonomgeving".

65 sociale en middeldure huurappartementen

Het gebouw vormt de ingang naar de wijk en heeft op de hoek van de PC Hooftlaan–Vondellaan een zogeheten 'hoogteaccent', zoals op de onderstaande afbeelding te zien is. "De gemetselde bloembakken aan de Vondellaan in combinatie met de steenkeuze sluiten goed aan op de Tuindorp architectuur van Sluispolder-West", aldus Maasdelta. "Er is een gevarieerd woningaanbod met 2-, 3- en 4-kamerwoningen die zijn voorzien van een duurzame bodemwarmtepomp. Daarnaast hebben alle woningen een eigen berging op de begane grond."

Op de daken van de woningen worden zonnepanelen gelegd. Alle appartementen krijgen een balkon of terras. De appartementen op de verdieping zijn te bereiken via een overdekte galerij. Ook komt er voor de bewoners een ontmoetingsruimte met keuken. Deze ruimte is mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit de overheid.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis