Archief

Mogelijke oplossing voor klanten Van Vliet Caravans

Na de aankondiging dat Van Vliet Caravans in Wateringen zijn deuren gaat sluiten, zijn de eigenaren druk in gesprek met een collegabedrijf dat eind volgend jaar wellicht al hun klanten kan herbergen.

Het bedrijf dat mogelijk onderdak kan bieden aan de 1.300 caravans, vouwwagens en kampeerwagens van het stallingsbedrijf, is gevestigd in de regio Rotterdam. "Daar hebben wij goede hoop op, maar kunnen helaas nog niets garanderen", zegt Brenda Zwinkels-van Vliet.

Nieuwe veiligheidseisen

Het familiebedrijf aan de Middenweg wordt opgeheven omdat, volgens de eigenaren, nieuwe veiligheidseisen investeringen vergen die zullen leiden tot praktisch onbetaalbare tarieven. "Wij moeten het pand aanpassen om te voldoen aan de huidige eisen van de brandweer Haaglanden. Dit zou dan onder andere gaan om een sprinklerinstallatie. Om de investeringen financieel mogelijk te maken, zijn prijsverhogingen nodig van minstens vijfendertig procent", verklaart Zwinkels-van Vliet. Een dergelijke prijsstijging voor de stalling van een caravan, vouwwagen of camper is volgens haar niet haalbaar voor veel van de klanten. "Het doorvoeren van zo'n grote prijsstijging past ook niet bij onze wijze van bedrijfsvoering. Dat voelt als familiebedrijf niet goed."

Garagepark

Het perceel van Van Vliet Caravans is verkocht aan Garagepark.nl. "De handtekening voor de verkoop van ons perceel is gezet. Er zijn nog wel twee ontbindende voorwaarden, waardoor het wellicht niet doorgaat, onder andere dat de koper de vergunning dient te verkrijgen voor het bouwen van Garagepark." Wat Tom van Vliet en zijn zus Brenda gaan doen, is nog niet zeker. "Daar zijn wij nu niet mee bezig. Vaak verkoop je je bedrijf omdat je graag iets anders wilt gaan doen, dat is bij ons niet het geval. Wij hebben altijd (en nog steeds) met veel plezier ons bedrijf gerund", aldus Brenda.