Archief
Gemeente Westland

Gemeente Westland

Jonge Westlandse uitblinkers gezocht

Ook dit jaar wordt de Uitblinker weer uitgereikt. Dit is de prijs die de gemeente Wesland uitreikt aan jonge inwoners die zich op weergaloze wijze hebben ingezet voor de samenleving.

Tot en met 12 november kun je iemand voor deze prijs nomineren. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zullen er prijzen worden uitgereikt in de categorieën Sport, Mantelzorg en Maatschappelijk. De genomineerde moet aan verschillende eisen voldoen. Zo moet een uitblinker tussen de 6 en 23 jaar zijn, wonen in het Westland en niet eerder de prijs hebben gewonnen. Daarnaast moet de uitblinker aan een van de volgende voorwaarden voldoen:

  • De jongere zet zich vrijwillig in of heeft zich vrijwillig ingezet voor een ander, bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk of mantelzorgondersteuning.
  • De jongere heeft een uitzonderlijk talent.
  • De jongere onderneemt activiteiten die inspirerend kunnen zijn voor anderen.
  • De jongere verrichtte dit jaar een bijzondere (helden)daad.
  • De jongere nam een goed initiatief voor de Westlandse samenleving.

Na de nominatieronde kunnen inwoners van Westland stemmen op de genomineerde waarvan zij vinden dat deze de prijs moet winnen. Tussen 7 december en 1 januari kan er gestemd worden. Op 5 januari 2024 zal de winnaar bekend worden gemaakt. Het kan zijn dat er in een categorie met weinig nominaties geen prijs wordt uitgereikt.

Eerdere winnaars

Tijdens de uitreiking van dit jaar ging de "Uitblinker van 2022" naar twee meiden die beide toevallig Cheyenne heetten. Cheyenne Hoogerbrugge won in de categorie Sport voor haar inzet als trainster en coach. Terwijl Cheyenne Bol won voor haar inzet "voor jong en oud". De "Uitblinkers van 2021" waren scheidsrechter en trainer Skye van de Wetering en de tweelingbroers Bob en Stef van Veen voor hun inzet voor Westlandia.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland