Archief
Gemeente Westland

Laatste week om Westlandse Tegeltaxi te bestellen

Wil je in Westland nog een Tegeltaxi bestellen om tuintegels in te leveren? Dat kan tot maandag 23 oktober. Hier zijn geen kosten aan verbonden en de deelnemer krijgt een tuinplant cadeau.

Het doel van het tegelwippen is het vervangen van tegels door groen. Je wipt er een tegel uit en plant er bloemen of planten voor in de plaats. Daarmee draag je een steentje bij aan een groenere en gezondere leefomgeving. Ook als je zelf tegels naar de gemeentewerf brengt, kun je deze tegels opgeven als gewipte tegels op www.nktegelwippen.nl. Tegelwippers maken namelijk ook nog eens kans op prijzen.

Westland doet voor tweede keer mee

Vorig jaar deed Westland ook mee aan het NK Tegelwippen en wipte toen in totaal 10.550 tegels. Dit jaar zijn dat er al 16.114. Wethouder Michiel Ferwerda zegt over de tussenstand: "Ik ben erg blij dat we nu al meer tegels voor groen inruilden. We hebben meer adressen bezocht en het lijkt erop dat er steeds meer besef komt dat ruimte voor groen belangrijk is. Daarnaast wippen we als gemeente ook mee. Zo hebben we in diverse kernen steen door bloembakken vervangen en is de parkeerplaats bij het Prinsenbos vergroend."

Meer informatie of de Tegeltaxi bestellen via www.westlandwoontduurzaam.nl/tegelwippen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland