Archief

Kogel door de kerk: Hoek van Holland gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen

De gemeente Rotterdam gaat in het voormalige kindertehuis aan de 's-Gravenzandseweg een groep van 130 Oekraïense vluchtelingen opvangen. In november 2023 start de verbouwing. De vluchtelingen komen waarschijnlijk vanaf maart 2024.

De gebouwen waar de vluchtelingen komen te wonen, staan op een deel van het voormalige Enver-terrein, waar voorheen de jeugdhulplocatie was gevestigd. Dat deel is in de zomer van 2023 verkocht. Op het terrein worden kamers gemaakt voor 1, 2, 3 en 4 personen. De keukens en sanitaire voorzieningen worden gedeeld. De nieuwe eigenaar werkt nog aan de toekomstplannen. Voor nu kan de gemeente een aantal van deze bestaande gebouwen huren voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen komen waarschijnlijk vanaf maart 2024 en blijven zo lang als nodig en mogelijk is op deze plek. De kosten van de opvang worden betaald door het Rijk.

Bezwaar

Het gerucht dat er hier Oekraïense vluchtelingen gehuisvest zouden worden, ging al langer. Enkele weken geleden uitten buurtbewoners er nog hun zorgen over tijdens een vergadering van de dorpsraad. De dorpsraad wist toen echter nog van niks en is überhaupt niet betrokken bij de besluitvorming van de gemeente.

Bewoners en andere belanghebbenden kunnen nog wel bezwaar maken tegen de (omgevings)vergunning die nodig is om de opvang mogelijk te maken. Dat kan via Mijnoverheid.nl.

Inloopbijeenkomst

Op 15 november is er een inloop- en informatiebijeenkomst voor bewoners van Hoek van Holland. Op die bijeenkomst kunnen zij vragen stellen over de opvang en aangeven of er behoefte is aan een beheercommissie en eventuele buurtinitiatieven bespreken.

  • Datum: woensdag 15 november 2023
  • Locatie: 's-Gravezandseweg 288, Hoek van Holland (voormalig kindertehuis)
  • Tijd: tussen 16.30 tot 19.30 uur (vrije inloop)

Categorieen:
Nieuws Hoek van Holland