Archief
Ceratizit-WNT

Ceratizit-WNT

De Zoete boekt eerste zege voor nieuwe ploeg

Mylène de Zoete heeft in de slotfase van het wielerjaar 2023 eindelijk haar eerste WorldTour-zege binnen. De 24-jarige Naaldwijkse, rijdend voor het team Ceratizit, won in de ronde van Chongming de massasprint in de eerste etappe.

Voor De Zoete is deze overwinning een grote verrassing. Zij reed in China als lead-out voor haar ploeggenote Martina Fidanza. "Maar ik moest eerst heel hard remmen en weer op gang komen. En opeens was daar de eindstreep", zei zij na afloop. "Ik was in eerste instantie wat verbaasd, maar daarna erg blij. Ook Martina was blij voor me."

Door de zege gaat De Zoete voorlopig aan de leiding in het algemeen klassement.

De Zoete wisselde afgelopen winter van ploeg. Eind juni won ze weliswaar de Ronde van Honselersdijk, maar een zege op het hoogste internationale niveau zat er nog niet in.
Eind augustus sprak ze tegenover WOS Sport nog over een 'lastig seizoen'. De Naaldwijkse werd aan het begin van het jaar twee keer ziek en miste daardoor een aantal weken de trainingen en wedstrijden. In de zomer voelde ze zich weer beter worden. "Ik kijk er naar uit om er een mooi laatste deel van het seizoen van te maken", zei ze toen. "Ik hoop in China weer een keer voor mezelf te kunnen rijden", bespiegelde De Zoete.

Luister het gesprek van eind augustus met Mylène de Zoete terug: