Archief
WOS

WOS

Maassluis: op jaarbasis 10.000 euro schade door rivierkreeften

De gemeente Maassluis heeft op jaarbasis 10.000 euro kosten aan het herstellen van schade door rivierkreeften. De kreeften hebben in de stad onder meer voor schade gezorgd aan de Noord- en Zuidvliet.

Dat zegt het college van burgemeester en wethouders in reactie op vragen van de VVD over de overlast van rivierkreeften. De rivierkreeft zorgt al heel wat jaren voor schade aan dijken, oevers en waternatuur in de regio. Volgens het college is de schade aan de Noord- en Zuidvliet niet groot en is het stadsbedrijf er tijdig bij om reparaties uit te voeren. Er is ontstaat daarom geen gevaar voor bewoners rondom het water.

Wat betreft de oorzaak van blauwalg in de vlieten in de binnenstad, kan het college niet met zekerheid zeggen dat dit uitsluitend wordt veroorzaakt door rivierkreeften. Ze benadrukken dat meerdere factoren, zoals watertemperatuur en doorstroming, een rol spelen. Momenteel loopt er een vangproef van het Hoogheemraadschap van Delfland in Vlaardingen, waarvan de resultaten worden afgewacht. Aan de hand van de resultaten van meerdere proeven hopen het hoogheemraadschap, de overige waterschappen en de landelijke overheid de populatie rivierkreeften in de toekomst op een duurzame wijze te kunnen beheren/bestrijden.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis