Archief
Screenshot video op sociale media

Politie: te weinig bewijs om beelden te delen van ongeregeldheden

De politie heeft nog te weinig bewijs om de beelden te delen van personen die betrokken waren bij de ongeregeldheden op de feestweek in De Lier, zo laat de politie desgevraagd weten.

De politie doet nog altijd onderzoek naar de personen die betrokken waren bij de ongeregeldheden en heeft verschillende beelden ontvangen. Deze beelden zorgden eerder al voor de aanhouding van een 23-jarige Lierenaar. "Tegen hem hadden we voldoende bewijs om een strafbaar feit te bewijzen en daarop konden we hem aanhouden", vertelt de politiewoordvoerder. "Andere personen zijn ook zichtbaar op beelden, maar die plegen niet direct een strafbaar feit", vervolgt hij. "We hebben wel zicht op personen die erbij betrokken zijn geweest, maar het juridische bewijs dat ze ook daadwerkelijk een strafbaar feit hebben gepleegd ontbreekt."

De recherche richt het onderzoek nu op het kijken of de personen die zichtbaar zijn op de beelden ergens een strafbaar feit hebben gepleegd. Mocht dat het geval zijn, kunnen de beelden van deze personen mogelijk later nog gedeeld worden. "We kunnen geen beelden delen van personen waarvan niet zeker is of ze een strafbaar feit hebben gepleegd. Daar gelden strikte regels voor", verklaart de woordvoerder.

Eerder deed de politie een beroep op mensen die betrokken waren bij de ongeregeldheden om zich te melden op het politiebureau, anders zouden de beelden van deze personen worden gedeeld via de media. Dat blijkt nu dus (nog) niet mogelijk te zijn. "Maar we sluiten niet uit dat we later nog wel beelden delen van geweldplegers; het onderzoek loopt nog", zegt de woordvoerder.

Categorieen:
Nieuws 112 De Lier Westland