Archief
Screenshot video op sociale media

23-jarige Lierenaar opgepakt voor ongeregeldheden in De Lier

De politie heeft deze week een 23-jarige man uit De Lier aangehouden in het onderzoek naar de ongeregeldheden bij de feestweek in De Lier. De man heeft zichzelf gemeld bij de politie.

Afgelopen dinsdagochtend stonden veel agenten voor de ouderlijke woning van de jongeman in De Lier, die verdacht wordt van geweldpleging op de feestweek in De Lier. De man bleek niet thuis te zijn. Agenten kregen met hem contact en hebben de afspraak gemaakt dat hij zich de volgende dag zou melden op het politiebureau. Woensdag meldde de man zich daadwerkelijk, waarop hij is aangehouden. Inmiddels is de man weer op vrije voeten.

Het is de eerste aanhouding die is verricht in het onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens de feestweek in De Lier. De politie laat weten dat het onderzoek volop verdergaat. De politie beschikt over diverse beelden waarop geweldplegers te zien zijn. ''We geven betrokkenen het advies zich te melden bij de politie. Doen ze dat niet, dan lopen ze het risico dat wij de beelden delen en het publiek vragen om de mensen te herkennen'', vertelt een politiewoordvoerder.

Ongeregeldheden

Bij de uitloop van de feestweek in De Lier brak een vechtpartij uit tussen twee groepen jongeren. Toen agenten tussen de twee groepen kwamen, werden zij belaagd. Op videobeelden is onder meer te zien dat er fietsen naar agenten worden gegooid. Bij de ongeregeldheden zijn drie agenten gewond geraakt.

Categorieen:
Nieuws 112 De Lier Westland