Archief
WOS

WOS

Rotterdam verlengt contract Hoeksveer

De veerboot tussen Hoek van Holland en Maasvlakte II is per 1 oktober uit de vaart gehaald. De boot vaart een toeristische route over de Maasvlakte van april tot oktober. Door het succes heeft de gemeente Rotterdam het contract verlengd.

Dit seizoen hebben 22.128 mensen gebruik gemaakt van de boot. Iedere twee uur vertrok de boot vanaf Berghaven om zijn passagiers naar Maasvlakte II te brengen. De tocht, die ongeveer 50 minuten duurt, gaat dwars door de Rotterdamse havens en is daarom op zichzelf al een leuk uitstapje. In de haven zijn imposante schepen te zien en vaak genoeg worden er ook zeehonden gespot tijdens de overtocht. Het is daarom niet zo gek dat meer dan 20.000 mensen de tocht hebben gemaakt. Op de drukste dag in april hadden we 348 passagiers', zegt Boy Ottevanger, eigenaar van het Hoeksveer. In 2022 voer het pontje voor de eerste maal en vervoerde het in dat seizoen 18.628 passagiers.

Mensen die graag nog zo'n tocht willen maken zullen nu dus nog even moeten wachten. Op 31 maart 2024 gaat de veerboot weer de vaart in.