Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Hoekse rugbyers nog zonder puntenverlies

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Badminton - Velo is tegen landskampioen Duinwijck tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aangelopen. In Haarlem werd het 6-2. De Wateringers wonnen alleen de beide vrouwendubbels (Amy Tan en Veda Diemel versloegen hun tegenstander in drie games). Velo staat na drie wedstrijden op de derde plek, volgende week is Amersfoort (de nummer 4) de tegenstander.

Zaterdag

Rugby - RC Hoek van Holland is in de ereklasse als enige ploeg na drie wedstrijden nog ongeslagen. Zaterdag werd RC 't Gooi met 20-10 verslagen. Ondanks het ruime verschil, was het volgens trainer Glenn Vertongen nog wel een spannende wedstrijd. "Het is een heel snel team met heel veel energie. Ik denk dat we dat goed gecounterd hebben", aldus de coach, die erg blij is met de seizoensstart. "Een stuk beter dan vorig seizoen."

Beluister het hele gesprek met Glenn Vertongen:

Handbal - Bondscoach Per Johansson heeft vijf Westlandse speelsters opgenomen in de voorlopige selectie voor het WK handbal. De Wateringse doelvrouwen Rinka Duijndam en Bianca Schanssema behoren tot de 35 namen, net als Yvette Broch (Monster), Kelly Vollebregt (Wateringen) en Tessa van Zijl (Poeldijk). De selectie van Broch is opvallend, omdat zij eerder had aangegeven niet meer beschikbaar te zijn. "Broch is opgenomen in de voorlopige selectie van 35 speelsters en is dus eventueel speelgerechtigd voor het wereldkampioenschap. Echter is dit voornamelijk een administratief feit, aangezien Broch eerder heeft aangegeven momenteel niet beschikbaar te zijn voor Oranje", meldt de handbalbond. Het WK wordt van 29 november t/m 17 december gehouden in Denemarken, Noorwegen en Zweden.

Vrijdag

Voetbal - De KNVB-bekerwedstrijd Excelsior Maassluis - FC Volendam wordt verplaatst. Het duel stond gepland in de week van 2 november, maar vrijdag is besloten om dan de competitiewedstrijd Ajax - FC Volendam in te halen. Wanneer de bekerwedstrijd nu wel wordt gespeeld, is nog niet bekend.

Dammen - Martijn van IJzendoorn is het WK dammen op Curaçao begonnen met een remise tegen landgenoot Martin Dolfing. Vrijdag staat er een dubbelprogramma op het schema.

Dinsdag

Handbal - De Wateringse handbalsters Rinka Duijndam en Kelly Vollebregt zijn door bondscoach Per Johansson opgenomen in de definitieve selectie van Oranje. Het Nederlandse team begint komende maand aan de kwalificatiereeks voor het EK van 2024. De ploeg neemt het in de eerste interlandweek van het seizoen op tegen Portugal (12 oktober) en Finland (14 oktober).

Maandag

Autosport - Ricardo van der Ende heeft een succesvol weekend in het Franse GT4-kampioenschap achter de rug. De Naaldwijker en zijn collega Benjamin Lessennes boekten op het circuit van Ledenon (nabij Nimes) behaalden zij een vijfde en een tweede plaats. Daarmee breidden zij hun voorsprong in het kampioenschap uit van 16 naar 26 punten. "Met een vijfde plaats was ik niet helemaal tevreden, puur met de wetenschap dat we het beter hadden kunnen doen. De tweede plaats in race 2 was wel weer echt een hele mooie met super gave en harde gevechten", aldus Van der Ende. Op 7 en 8 oktober, op het Formule 1 circuit van Paul-Ricard, staan de laatste twee races van het kampioenschap op de kalender.