Archief
Buurtbewoners

Gemeente: Overlast bij Achter de Dijk niet geconstateerd

Politie en buurtpreventie hebben bij Achter de Dijk in Honselersdijk geen overlast geconstateerd. Wel neemt de gemeente Westland de signalen van bewoners serieus en zal de situatie in de gaten worden gehouden.

Dit heeft burgemeester Arends laten weten na vragen van de VVD-fractie. Bewoners van Achter de Dijk zijn namelijk een petitie gestart, omdat ze helemaal klaar zijn met de overlast die zij ervaren in hun straat en vinden dat politie en gemeente te weinig daaraan doen.

Volgens Arends heeft de gemeente in mei een melding ontvangen over vechtpartijen, feestjes en herrie tot laat in de avond en drank- en drugsgebruik. Ook zouden bezoekers te veel de wijk intrekken en zouden mensen soms in de bosjes slapen. De feestjes zouden worden gehouden in een klein gebouw naast de kerk.

Naar aanleiding hiervan is aan alle veiligheidspartners (politie, boa's en buurtpreventie, red) de locatie mee te nemen in hun rondes en surveillances, aldus Arends. "Dit is gebeurd. De partners geven aan geen overlast te hebben geconstateerd. Buurtpreventie heeft recent vernomen dat er meer overlast is en dat er meer afval ligt, maar de buurtpreventen hebben zelf nooit overlast geconstateerd."

Toch laat de gemeente het hier niet bij. Arends: "De veiligheidspartners zetten zich in om de overlast tegen te gaan. De vergunning controleren, registratie van aanwezige personen en meer surveillances zijn hier onderdeel van. Ook zal worden onderzocht of het plaatsen van meer verlichting een optie is."