Archief
Buurtbewoners

Petitie tegen overlast in Honselersdijk: 'Er wordt hier op straat gepoept'

Lege blikjes, glas, papier, vuilnis en zelfs poep en plas. Bewoners van Achter de Dijk in Honselersdijk zijn helemaal klaar met de overlast die zij ervaren in hun straat, en daarom zijn ze een petitie gestart.

Daria kocht een aantal jaar geleden geleden een huis in Achter de Dijk. Ze heeft drie jonge kinderen en is helemaal klaar met de rommel en overlast in haar straat. "Mijn kinderen en ik voelen ons niet meer veilig hier. Elke dag staan er op de parkeerplaats mensen bier te drinken, ze gooien al hun afval in de bosjes of op straat", vertelt ze. "En ik weet niet eens wat er gebeurt als is ik niet thuis ben, misschien doen ze wel meer dan alleen drinken."

De buurman van Daria, Sjaak, ervaart ook veel overlast. "Ze halen hiernaast in de Poolse supermarkt van die blikken drank en die drinken ze dan hier op", zegt Sjaak. "En ja, op een gegeven moment moet je dan natuurlijk naar de wc. En dat doen ze gewoon hier in de bosjes, of zelfs op straat." Een stukje verderop liggen nog wat resten van ontlasting. Eromheen liggen papiertjes in de bosjes. "Want ja, de mensen moeten wel hun billen afvegen", zegt Daria.

Tekst gaat verder onder de video.

Petitie

De buurtbewoners vinden dat de gemeente of de politie niet genoeg doen aan het aanhoudende probleem. "Er komt af en toe politie langs om te kijken of er mensen staan en ze weg te sturen, maar de volgende dag staan er gewoon weer andere mensen", legt Daria uit. En daarom is ze een petitie gestart. "Eigenlijk wil ik gewoon dat er een politiecamera komt te hangen om alles in de gaten te houden." Sjaak wil dat het liefste ook. "Er wordt hier namelijk voor mijn gevoel ook drugs gedeald. Dan komt er iemand langs op een scootertje voor wiet of andere drugs."

Op de site van de petitie zeggen de buurtbewoners het volgende: "We willen deze plek graag onder controle hebben. Wij willen graag een camera laten plaatsen. In onze straat wonen gezinnen met kinderen. Het kan niet zo zijn dat een kind bang is om naar de winkel te gaan omdat er dronken mensen staan. Wij voelen ons niet veilig."

De Westlandse VVD-fractie wil de situatie op 28 september tijdens een commissievergadering aankaarten bij de wethouder. "Gemeente Westland zou kunnen zorgen voor goede verlichting, zodat deze plek minder onveilig voelt voor mensen. Verder zou periodiek toezicht moeten worden gehouden door de politie en de aanwezige personen kunnen dan worden geregistreerd", aldus raadslid Suzanne van Erven.