Archief
WOS

WOS

Afzinken tweede tunneldeel Maasdeltatunnel opnieuw uitgesteld

Het afzinken van het tweede tunneldeel van de Maasdeltatunnel wordt opnieuw uitgesteld. Voor deze operatie zou het Scheur ter hoogte van de Blankenburgverbinding voor alle scheepvaart op zondag 8 oktober ruim een etmaal afgesloten worden.

Voor het afzinken van het tunneldeel (onderdeel van de Blankenburgverbinding)is het zogenoemde afzinksysteem verzwaard. Als onderdeel van de reguliere voorbereiding op het afzinken is het systeem volgens Rijkswaterstaat de afgelopen dagen getest. "Uit de test blijkt dat één van de geleverde onderdelen van het afzinksysteem niet aan de eisen voldoet. Dit moet eerst worden aangepast en dat kost tijd. Aangezien een veilige en succesvolle afzinkoperatie voorop staat, is daarom besloten om het afzinken uit te stellen", aldus Rijkswaterstaat.

Wat ging eraan vooraf

Het afzinken van het tweede tunneldeel van de Maasdeltatunnel is in april mislukt door een verkeerde inschatting van de stromingen in het Scheur. Het tunneldeel botste echter tegen de kade en raakte beschadigd. Het materieel is hierop aangepast en verzwaard. Deze aanpassingen bestaan onder andere uit grotere pontons, dikkere kabels en zwaardere ankerpalen in het Scheur.

Reservedata

Bij het vaststellen van de afzinkdatum met het Havenbedrijf Rotterdam zijn ook twee reservemomenten afgesproken, namelijk 21-22 oktober en 6-7 november. Er wordt hard gewerkt om een van deze momenten te halen. Zodra meer bekend is, wordt hierover gecommuniceerd.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis