Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Veiligheidsregio waarschuwt voor neervallende roetdeeltjes

De Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) waarschuwt voor neervallende roetdeeltjes in het gebied tussen Maassluis en Vlaardingen. De roetdeeltjes zijn afkomstig van de grote brand bij afvalverwerker AVR in de Rotterdamse Botlek.

De veiligheidsregio adviseert om groente en fruit eerst goed te wassen of te schillen voor consumptie. Verder wordt er geadviseerd de eieren van kippen uit het zogeheten Effectgebied (zie afbeelding) niet te eten. Ook geldt het advies om binnen het effectgebied dieren in de stal te zetten of in hokken binnen te plaatsen. Daarnaast wordt dierenbezitters geadviseerd om op te letten dat dieren geen roetdeeltjes opeten.

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Brand

De brand ontstond donderdagmorgen in een loods met huisvuil. In de loop van de dag gaf de brandweer aan dat het vuur onder controle was. Maar in de avonduren heeft de bedrijfsbrandweer toch weer alarm geslagen, omdat het vuur weer was opgelaaid. Vrijdag zijn veel hulpdiensten bezig geweest met het bestrijden van de brand. De rookontwikkeling van de brand trok over het gebied tussen Maassluis en Vlaardingen.

Milieudienst DCMR meldde vrijdagmiddag dat er tot 12.00 uur 16 klachten zijn binnengekomen van inwoners naar aanleiding van de brand. 14 daarvan komen uit Maasland, Rijswijk, Schipluiden, Delft, Den Hoorn en De Lier. Het gaat over brandlucht en een rookpluim.